Ar smarkiai skyrėsi meniu faraonui ir paprastiems egiptiečiams? Galbūt nustebsite, bet senovės Egipto gyventojai gyveno itin nesveiką gyvenimo būdą ir jų kulinariniai įpročiai buvo labai nesveiki. Kepti traškučiai iš greitojo maisto restorano atrodys lengvas užkandis, palyginti su tuo, kas patekdavo ant senovės Egipto šventikų pietų stalo. Kaip nesunku atspėti, fiziškai sveiki žmonės senovės Egipte buvo visai ne karaliai ir faraonai, o paprasti valstiečiai. Jiems teko dirbti fizinį darbą ir daug vaikščioti, todėl senovės Egipto valstiečių mityba buvo pati taisyklingiausia. Kaip daržovės buvo auginami agurkai ir ridikėliai, svogūnai ir salotos, o kaip uogos ir vaisiai – arbūzai, melionai, figos, datulės ir vynuogės. Alyvmedžiai ir obelys teikė didžiąją dalį derliaus.
(Toliau skaityti kviečiam AIDŲ prenumeratorius – kiekvienam užsiprenumeravusiam metam dovanojam jo pasirinktą knygą iš >1000 leidinių sąrašo.)


