AIDAI

Straipsniai
Search
PRENUMERATA

“Karo šunys”: ar dosniai šeriami propagandos skalikai?

Pavadinimą apžvalgai pasiskolinau iš 1980-ais pasirodžiusios karinės dramos apie samdinius. Putininės propagandos mašinos samdiniai, kurių pajamas šiandieną paskaičiuosime, yra kitokie – jie patys nekariauja. Tikriau sakant, jie atlieka kur kas niekšiškesnę veiką, nei griaunanti Ukrainą agresorės kariauna – jie kursto neapykantą. Jie du dešimtmečius rengė Rusijos visuomenę grobikiškam karui, jie iki šiol skatina žudynes, prievartą, plėšimus. Kurstydami nacionalistines ir šovinistines nuotaikas, šie veikėjai nei kiek ne mažiau atsakingi už karą Ukrainoje, nei išvogtos “deržavos” diktatorius. Reicho propagandos ministrui Gėbelsui jau senai būtų pasibaigę cigaretės rūkant kamputyje, jei matytų Rusijos propagandos mastus.

Visus Putino pakalikus-propagandistus vienija nenutrūkstanti melo ir pagiežos lavina, bei dosniai režimo atseikėjami pinigėliai. Propagandinės mašinos skalikai nepaliaujamai loja ne tik ant Ukrainos valstybės ir tautos, bet nevengia ir šiepti dantis prieš Baltijos šalis ar kitus Ukrainos rėmėjus. Apie bet kokią žurnalistinę etiką šių niektauzų veikose nereikia net kalbėti. Raginimai skandinti ukrainiečių vaikus, deginti ukrainiečius jų pačių namuose ir kiti išsigimėliški posakiai bei gestai yra šių  prasimanėlių kasdienybė. Nesigilindami į apgailėtinas putininės propagandos melagienas, skambančias iš aršių skalikų nasrų, pasidomėsime, ar dosniai Rusijos “vladyka” apdalina pinigais savuosius klapčiukus. (Priminsiu, kad vidutinė pensija Rusijoje yra apie 15 tūkstančių rublių, t.y. apie 150 eurų).

Bene žinomiausias ir atgrasiausias propagandinio “deržavos” eterio veidas – Solovjovas, kurio metinės pajamos gerokai viršija pusšimtį milijonų rublių (pusę milijono eurų). Apsirūpinęs prabangiais butais Maskvoje ir pamaskvėje, iš neapykantos pinigėlių propagandistas įsigijo ir tris namus Italijoje, tiesa, du jų registruoti niekšelio motinos vardu. Italijos valdžia uždraudė melagienų skleidėjui atvykti į šalį ir areštavo jo nuosavybę, jau nesyk apipaišytą nepadoriais simboliais.

Nors ir keista, tačiau dosniausiai apmokamas yra neūžauga propagandistas Šeininas, savąja retorika bei povyza bandantis įsiteikti neaukštą intelekto koeficientą turintiems žiūrovams. Tiesa šimtą milijonų rublių (apie milijoną eurų) kasmet gaunantis propagandistas yra susilaukęs ir kiek kitokio atlygio. Drąsus ukrainietis Veronoje spjovė Šeininui tiesiai į fizionomiją: televizijos studijoje “kietą” desantininką vaidindavęs propagandistas mikliai nešė kudašių, kad nesusilauktų per sprandą. Galbūt šis pažeminimas paskatino neūžaugą į televizijos studiją atsinešti kibirą fekalijų?

Tarpuvartės chuliganėlio leksikoną bei elgesį demonstruojantis Šeininas televizijos studijoje su kibiru, “papuoštu” užrašu “G**NO” (“Š**AI”, rus.)

Etatinė diktatoriaus padlaižė ir melagienos skleidėja Simonian ir jos vyrelis Keosajanas per metus pašeriami daugiau nei šimtu milijonų rublių (daugiau nei milijonu eurų) kiekvienas. Didžioji dalis šių pinigų yra pasisavinami suktų schemų televizijose būdu, nes oficialios Simonian pajamos bemaž triskart mažesnės, nei realios. Porelė nuolankių diktatoriaus padlaižių pagarsėję vulgaraus jumoro ir neapykantos skleidimu.

Žinomiausiu putininės propagandos veidu tapusi Skabejeva bei jos vyrelis Popovas, kartu vedantys atgrasias propagandines laideles, kasmet gauna “tik” keliolika milijonų kiekvienas. Retorikos aršumu, vulgarumu, įžūlumu žmonelė gerokai lenkia Popovą, kuriam yra tekę krūpčioti nuo į laidas prisikviečiamų radikalų svaičiojimų apie branduolinio ginklo panaudojimą.

Nemokantis taip aršiai skalyti neapykantą, kaip sugeba jo žmonelė, Popovas žiūrovus agituoja išraiškingais gestais.

Skabejevai buvo pavesta apsilankyti Baltarusijoje, ir pakalbinti rusiškojo diktatoriaus sėbrą, kai draugeliai dislokavo Baltarusijoje atominius ginklus.

Nesidrovi suraityti špygą žiūrovams ir Kraševskis, tiesioginiame eteryje raginęs skandinti ukrainiečių vaikus ir deginti ukrainiečius jų namuose.

Etatinis diktatoriaus “advokatas” televizoriaus ekrane Kiseliovas režimo pinigais šeriamas gana kukliai, ir tegauna kelis milijonus rublių kasmet.

Pasidairyti Rusijos propagandistų kišenėse mums padėjo AIDŲ fotoarchyvas.

Patiko publikacija? Skirkite vienkartinę paramą! Dėkojam!

Parašykite komentarą

Scroll to Top

SUSISIEKITE