AIDAI

Straipsniai
Search
PRENUMERATA

Joninių garsovaizdžiai Lietuvos liaudies buities muziejuje birželio 23-ą

Joninių Garsovaizdžiai – tai tiesiog dar vienas tradicijos takas, kur tarp žolynų kvapų ir prisilietimų, per juos brendant, tarp mėnulio ir saulės užtekėjimų, kai apima kažkoks nenusakomas prabudimas, susitinkame mes, pasiilgę kitų ir savęs su kitais…

Birželio 23-ąją, Joninių naktį, muziejuje tradicines linksmybes gyva muzika ir balsais apipins folkloro ansambliai, o slėpiningoje erdvėje prie Klojimo teatro vyks Joninių Garsovaizdžiai – koncertas, kuriame gros eksperimentinės, atmosferinės elektroninės muzikos, įkvėptos folkloro, kūrėjai: Tamsaulė, Gabrielė Pukelytė, Vėlių Namai, Šventas Valentinas.

Tamsaulė – atmosferinės, lengvos šokių muzikos kūrėja, kurios darbuose persilieja liaudies dainos ir savi žodžiai, moderni elektronika ir erdvūs garsų ūkai, o kartais ir skaudesnės industrinės dermės. Tarp tradicinės ir šiuolaikinės kultūros – dviejų šiandieniniam žmogui svarbių laukų – Tamsaulė siekia rasti kas svarbu, kas tikra, kas sava. Daugiau žiūrėkite čia

Gabrielė Pukelytė – dainų autorė ir atlikėja, kuri jau nemažai metų sukasi muzikos pasaulyje, tiek ant scenos, tiek ir kasdienybėje. Nuo mažumės lydima folkloro natūraliai juo pripildo savo kūrybą. 2020 metais atlikėja subūrė grupę Arlekinas bei kolaboruoja su pučiamųjų grupe 8 notes missing.

Vėlių Namai – Tai nenusakomos gelmės, tiek garsiškai, tiek vizualiai įtraukiantis ritualinis baltų ir pasaulio muzikos tamsiojo folko projektas, kuris buvo sukurtas 2006 m. Prahoje. Muzikoje atsispindi temos kylančios iš baltų tikėjimo, skirtingų mirties sampratų, vienatvės, karo ir dvasinio pasaulio. Daugiau žiūrėkite čia ir čia.

Šventas Valentinas: skirtingas etnines kultūras iš viso pasaulio pasitelkiantis savo ritmingai vienijančiai muzikai, kuri puikiai tinka bendram buvimui ir šokiui. Daugiau žiūrėkite čia.

Aleksandr Spitzin: meistriškai geba įtraukti klausytojus į organišką skirtingų kultūrų įkvėptą šokių ir įvairių požanrių disko muzikos derinį, kuris visuomet yra ir atliepiantis renginio temą, ir nustebinantis visai netikėtais posūkiais.

Joninių programa: https://www.llbm.lt/jonines-2023-programa/

Daugiau apie Joninių Garsovaizdžius: https://www.facebook.com/events/1428277517960159

PROGRAMA

20:00 Dzūkų kaime: apeiginis ėjimas pro Rasos šventės vartus, žaidimai, rateliai

20:30 Dzūkų kaimo pievose: kupoliavimas, vainikėlių pynimas su sutartinėmis

20:00–22:00 Dzūkų kaime Kaimo vaikų ir jaunimo žaidimai

21:00 Dzūkų kaime Jonų, Janinų ir Jonių pasveikinimas ir vaišės

21:00–21:45 Pievoje prie Dzūkų kaimo: aukuro įžiebimas ir saulės palydėjimas

21:45–23.15 Garsovaizdžių koncertas prie Klojimo teatro. Atlikėjai: Tamsaulė

22:00–23:00 Dzūkų kaimo Rudaminos sodyboje: Šiurpės ir pasakos, slėpynės tamsoje

23:15 Prie Klojimo teatro: degančių ratų ridenimas nuo kalno

23:30 Prie Klojimo teatro: didžiojo laužo ir stebulių uždegimas, šokiai ir rateliai prie laužo

00:00 Prie Klojimo teatro: vainikėlių plukdymas Pravienos upe

00:15–01:45 Naktišokiai prie laužo su „Lygaudės alumnais“

00:00–05:00 Garsovaizdžių koncertas prie Klojimo teatro. Atlikėjai: Vėlių namai, Šventas Valentinas, Aleksandr Spitzin.

01:45 – iki kol rasim… „Paparco radzybos ir kiti monai“

04:00–05:00 Saulės pasitikimas, prausimasis rasoje ir ryto arbata prie Klojimo teatro

20:00–22:00 Dzūkijos sektoriaus teritorije: pasivažinėjimas arklio traukiamu vežimu, jodinėjimas

Visas tradicines linksmybes gyva muzika ir balsais apipins folkloro ansambliai Rumšiškių KC folkloro ansamblis „Nedėja“ (vad. L. Kulakauskienė), Rumšiškių KC kapela „Rumškės“ (vad. A. Kairevičius), Kauno KC sutartinių giedotojų grupė „Sasutalas“ (vad. A. Morkūnas).

BILIETŲ KAINOS:

  • Suaugusiems – 10 €;
  • Moksleiviams, studentams, senjorams, asmenims, kuriems nustatytas 30-50 proc. darbingumo lygis ir soc. remtiniems asmenims – 5 €;
  • Ikimokyklinio amžiaus vaikams, asmenims, kuriems nustatytas neįgalumo arba 0-25 proc. darbingumo lygis ir juos lydintiems asmenims bei 80 metų ar vyresniems asmenims – nemokamai.

Parašykite komentarą

Scroll to Top

SUSISIEKITE