AIDAI

Straipsniai
PRENUMERATA

“Dainavos” virtuvėje: kokiais skanumynais vaišino garsusis restoranas?

„Papraščiausia ritė, o darbšti kaip bitė, paprasčiausia ritė, o darbšti kaip bitė!”, – ar pamenate šią verpimo cecho ritės dainelę iš seno animacinio filmo “Kartuno gatvė”? Na, manojo draugo žmona Rita ne ritė, bet irgi darbšti kaip bitė, o taip pat sumani bei gabi: ir ispanų kalbą pramoko, ir kartu su broliu sėkmingai verslauja, ir rytietiškus šokius kartu su manąja pačiute šoko, ir snieglente Kaukazo kalnuose čiuožinėja, o dar ji – puiki virėja, nes šio amato kadaise net keletą metų mokėsi. Susėdę sekmadienį pavakaroti kartu su Rita, jos broliu Andriumi bei pastarojo žmona Rūta, įsišnekėjome apie keliones į tolimas šalis, kurias ši trijulė yra senokai pamėgusi, tačiau gana netikėtai kalba pakrypo link Ritos pirmosios darbovietės – sovietmečiu beprotiškai populiaraus ir visoje sovietų imperijoje garsaus vilniškio “Dainavos” restorano, kuriame ir man teko nekart lankytis.

Norite matyti visą AIDŲ turinį?
Tapkite mūsų prenumeratoriais jau dabar!

Parašykite komentarą

Scroll to Top

SUSISIEKITE